2e kleuterklas

BERENKLAS: Sint en Piet FOTO'S

THEMA SINT EN PIET

Vandaag (6 december) was het zover, eindelijk het laatste kruisje op onze aftelkalender.
Na lang uitkijken, aftellen was de grote dag aangebroken.
Sinterklaas en zijn pieten kwamen op bezoek bij ons.
Stralende gezichtjes, knikkende knietjes, ... het hoort er allemaal bij. Maar wat hebben wij genoten van ons bezoek en van ons Sintthema.

Genieten jullie ook even mee?

SCHILDPADKLAS : Sint en op weg naar Kerstmis

Week van 5 tot 9 december : Sint en Op weg naar Kerst

Het is bijna zover. Op dinsdag 6 december brengt de Sint een bezoek aan onze school.
En of we uitkijken en aftellen tot het bezoek van de Sint … . Wees maar zeker!
Onze dance moves met de pietendisco worden nog extra in de verf gezet en we maken nog een laatste tekening voor de Sint die we dan zelf kunnen afgeven tijdens het bezoek.

Vanaf woensdag brengen we de kerstsfeer naar onze klas, we maken het extra gezellig en proberen zo tot rust te komen van de drukte van de Sint.

We gaan de kerstboom versieren, oefenen ons dansje voor de musical en verruimen onze  taal met onze Nieuwjaarsbrief.

Meebrengen :

Knutselzak, deze komt op dinsdag 6 december terug gevuld mee naar huis
Een kerstslinger, deze hebben we nodig als sjaal/boa voor ons dansje tijdens de musical

BERENKLAS: THEMABRIEFJE 14 ( Lichtjes 5 - 9 december) + liedje voor adventskrans

SHILDPADKLAS : Sint en Piet week 2

Link foto's vorige week : https://photos.app.goo.gl/SapheuxgKY6bRAW88

Week van 28 november tot 2 december: thema Sint en Piet

En of we uitkijken en aftellen tot het bezoek van de Sint … . Wees maar zeker!
We starten maandag met een rekenknobbeldag in de kleuterschool. We blijven gewoon in onze klas, maar werken dan extra rond een wiskundig doel. Voor onze klas staat vooral het ordenen en associëren van 1 en meer kenmerken centraal en ook de verwoording hierrond.

Deze week zou het wel eens kunnen dat er een spiekpietje langskomt om te spieken of alles zo wat rustig verloopt tijdens het spelen , of we beleefd zijn en lief zijn voor elkaar.
We gaan verder programmeren met de beebot, werken aan onze schrijfmotoriek door de baard en de mijter te tekenen en verruimen onze dance moves met de pietendisco.

DRINGEND :

Ik heb nog maar slechts 8 briefjes terug voor de kerstmusical. Top voor wie dit al deed, voor de anderen een dringende oproep om de invulstrook ten laatste tegen maandag terug te bezorgen!

BERENKLAS :THEMABRIEFJE 13 ( Sint en Piet 28 november - 2 december)

Versje en liedje (Stage juf Lisa)