2e leerjaar

15/10/2021: schatten en meten met de kilogram

schatten en meten met de kilogram

Vandaag werkten we rond de kilogram in de meetles. De leerlingen gingen in groepje aan de slag en schatten eerst hoeveel stuks er van een bepaald product in een kilogram gaan. Daarna wegen ze met de weegschaal tot ze 1 kilogram hebben. Het aantal stuks per kilogram noteren ze in een tabel.

14/10/2021: op verkenning in onze school

op verkenning in onze school

We ontdekken via een plattegrond de indeling van onze school. We bestuderen ook het aantal verdiepingen. Daarna gaan we zelf aan de slag.

13/10/2021: verhaal Sint Franciscus

Sint Franciscus

De leerlingen bouwden het bijbelverhaal van Sint - Franciscus opnieuw op, na het beluisteren van het verhaal. Dit deden ze met behulp van vingerpojes. Dat was een heel fijne ervaring!

05/10/2021: De scholenveldloop

Door deel te nemen aan de scholenveldloop, worden we echt op de proef gesteld op het vlak van uithouding. Ondanks het regenweer hebben we allemaal ons beste beentje voorgezet. Iedereen heeft zijn toertjes gelopen. Dankjewel aan de supporters.

30/09/2021: briefje veldloop

17/09/2021: schatten en meten met de liter

schatten en meten met de liter

Vandaag gingen de leerlingen met de liter aan de slag. We leerden producten kennen met inhoud van 1 liter. De leerlingen leerden van verschillende brikjes, flessen, kookpotten, blikjes, ... de inhoud schatten. Daarna konden ze de inhoud meten met een maatbeker. Zo kwamen ze te weten welke flessen, brikjes, blikjes, ... meer of minder dan 1 liter bevatten, welke flessen, brikjes, blikjes, precies 1 liter inhoud hebben.

10/09/2021: Schatten en meten met de meter

Bij de meetopdrachten maken we eerst een schatting. Daarna meten we de breedte van de deur, de lengte van onze klas, de lessenaar,... In een tabel noteren we deze resultaten. We gaan na of we te veel of te weinig hebben geschat.

07/09/2021: Oudercontact begin schooljaar

Beste ouders,

Het oudercontact van het tweede leerjaar gaat door op dinsdag 7 september 2021 om 19.30 uur. We geven een beknopt overzicht van de leerstof, de manier van werken in de klas en onze verwachtingen. Alvast bedankt om aanwezig te zijn.

Tot dan!
De leerkrachten van L2

01/09/2021: Jaarthema: 'Als bomen vertellen'

Dit schooljaar focussen we ons op de kracht van verbinden. Op school staat de boom symbool voor deze verbondenheid. Iedereen hoort erbij! We zorgen samen voor sterke wortels. Op die manier groeit de boom niet om en vallen we ook niet om.

01/09/2021: Zwemdata tweede leerjaar

Onze klassen > Lagere school > 2e leerjaar / 1e leerjaar / 3e leerjaar / 4e leerjaar / 5e leerjaar / 6e leerjaar