2e leerjaar

23/10/2020: Hoekenwerk: constructie

Tijdens het hoekenwerk werken we met constructiematerialen. We mogen het hoekje zelf kiezen: met de Kapla-blokken, Clickx, een contructieset met schroeven of met de magneetbouwdoos.

20/10/2020: fietsvaardigheden

Vandaag, 20 oktober, oefenden we de hele namiddag onze fietsvaardigheden in. Eerst mochten we de verschillende proefjes oefenen. Daarna keken de juffen of we de proefjes met onze fiets echt goed deden.

16/10/2020: Uitstap Het Eekhoorntjespad

Op vrijdag 16 oktober 2020 brachten we een bezoek aan het Provinciaal Domein van Kessel-Lo. Een gids vertelde ons over de bomen, de dieren en de planten. We volgden ‘Het Eekhoorntjespad’ en kwamen heel wat te weten over de eekhoorn.

13/10/2020: Zoemlezen

Elke dinsdag staat er in het tweede leerjaar zoemlezen op het programma. We werken hierbij samen met de kinderen van het vierde leerjaar. Zij begeleiden ons bij het lezen. Op deze manier verbeteren we onze leesvaardigheid.

07/10/2020: brief eekhoorntjespad

05/10/2020: Saved by the bell

Ook wij vinden dat iedereen recht heeft op onderwijs! Door het bellenblazen stoppen we even met wat wij aan het doen zijn en hebben we aandacht voor de actie 'Saved by the bell'.

24/09/2020: op zoek naar oude gebouwen met de kaart

Meester Pieter begeleidt onze wandeling doorheen het dorp. Hij leert ons kaartlezen en plaatsen op een kaart zoeken. Wat hebben we veel bijgeleerd.

24/09/2020: Kaartlezen

Met meester Pieter maken we een wandeling langs het dorpsplein.
Op de kaart kunnen we de weg volgen die we afleggen. Aan de hand van foto's duiden we de gebouwen die we zien op de kaart aan. Bij de apotheek geeft meester Pieter heel wat uitleg over het gebouw. Het was een leerrijke wandeling.

20/09/2020: Superjuffie!

De juf leest voor uit het boek 'Superjuffie'.  Juf Josje kan zichzelf veranderen in een held als ze een bordkrijtje eet.

Wij worden tijdens de MUZO les ook een held: we verzinnen een heldennaam, doen heldenbewegingen en oefenen een dansje op een heldenlied.

20/09/2020: Wij maken een levenslijn!

In onze klas maakte elke leerling zijn eigen levenslijn. We bespreken de verschillende fasen in het leven: baby, peuter, kleuter, lagere school kind. Elke periode krijgt een kleur op onze levenslijn. Iedereen gaat enthousiast aan het werk. We plakken eerst de verschillende kleuren op de levenslijn. Dit zijn de verschillende fasen. Daarna plakken we bij elke periode foto's van onszelf.

15/09/2020: Dit ben ik: mijn levenslijn

Door het maken van onze eigen levenslijn kijken we met veel aandacht naar de verschillende stappen die we reeds hebben gezet: van baby tot peuter, van peuter tot kleuter en van kleuter tot lagere schoolkind. We halen ook mooie herinneringen op.

11/09/2020: Feest in de klas!

Naar aanleiding van het verhaal ‘Vos en Haas en het feest van Uil’ vieren we feest in de klas.
We verkleden ons in nette dametjes en heren en tonen wat er zoal op een feest gebeurt.

01/09/2020: Jaarthema: Oh My God! Verrassend vreugdevol!

Samen met de kinderen gaan we een gans schooljaar op zoek naar de bouwstenen voor vreugde.

01/09/2020: Zwemdata tweede leerjaar

Onze klassen > Lagere school > 2e leerjaar / 1e leerjaar / 3e leerjaar / 4e leerjaar / 5e leerjaar / 6e leerjaar

Home | © 2019 - Sint-Martinusbasisschool | Webmaster: Juf Liesbeth