4e leerjaar

21/11/2022: Uitstap Meensel-Kiezegem

Op maandag 21 november trokken we met de kinderen naar onze buurgemeente Meensel-Kiezegem.
We bezochten voor het thema "Keuken op z'n kop!" het fruitbedrijf Van Hellemont. Hier konden de kinderen proeven van allerlei soorten appels en peren, drankjes die van de vruchten gemaakt zijn.
Ze hebben gezien hoe die appels van de bomen tot in de fruitschaal thuis komen.

Na de middag trokken we naar het museum '44. Hier werd het verhaal van de oorlog geduid aan de kinderen. De herdenking van de Wapenstilstand op 11 november werd nog eens gekaderd. Want dit willen wij nooit meer! Nooit meer oorlog!

10/11/2022: Wapenstilstand

De kinderen van L4 knutselden samen een mooie klaproos om stil te staan bij onze helden tijdens Wapenstilstand.
Heb jij onze mooie bloemen ook gezien aan de schoolpoort?

foto's

19/10/2022: Herfstwandeling
18/10/2022: Tientallentalentententoonstelling

Onze kanjers van het 4de leerjaar toonden aan elkaar hun talent op de tientallentalentententoonstelling (wat een tongbreker!)

27/09/2022: Scholenveldloop Lubbeek

Op dinsdag 27 september trokken we onze loopschoenen aan voor de jaarlijkse Lubbeekse scholenveldloop.
De regen kon ons niet tegenhouden!

Trots op onze sportieve leerlingen van L4

23/09/2022: Spelletjes van vroeger op de speelplaats

Vrijdagnamiddag 23 september probeerden we allerlei spelletjes van vroeger uit. Hierover leerden we tijdens ons eerste WO-thema 'Een leuke school maak je zelf'. Pret verzekerd :-).

Link naar foto's

21/09/2022: Fietsen op speelplaats

Op woensdag 21 september beleefden we veel plezier met onze fiets op de speelplaats. Meester Pieter had voor ons de leukste fietsspelletjes bedacht. Het weer was ons ook goed gezind.

18/09/2022: Godsdienst: de natuur!

We starten met het thema "De Natuur" in de godsdienstlessen.
We bespreken hoe wij als mensen zorg kunnen dragen voor de natuur, hoe de natuur de mens veel te bieden heeft.
We gingen het park in om onze namen met takjes te leggen, nadien maakten we nog een klein Chinees tuintje.

Genieten zo in het groen! :-)

13/09/2022: meetcircuit

We gingen aan de slag met allerlei meetmateriaal in de klas.
gieten, meten, wegen,,... samen gingen we op zoek naar de juiste oplossingen!

link naar foto's

01/09/2022: welkom in L4!

De eerste schooldag in het 4de leerjaar is een feit! JOEPIE!

We maakten wat kennis met elkaar en trokken het bos in om te kijken wat we in het 4de leerjaar allemaal gaan leren!

WELKOM in onze klassen!

lieve groetjes

juf Nele en juf Lore

Onze klassen > Lagere school > 4e leerjaar / 1e leerjaar / 2e leerjaar / 3e leerjaar / 5e leerjaar / 6e leerjaar